Selgub ajalookirjanduse aastapreemia pälvija

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pärnu Kesklinna ja Siimu sillale.
Vaade Pärnu Kesklinna ja Siimu sillale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Tallinna linnaarhiivis välja kuulutatavale Eesti ajalookirjanduse aastapreemiale kandideerib teiste hulgas kaks Pärnu ajalugu käsitlevat raamatut.


Eesti ajalookirjanduse aastapreemia kandidaatide seas on Inna Põltsam-Jürjo raamat „Liivimaa väikelinn Uus-Pärnu 16. sajandi esimesel poolel“, mille andis välja Tallinna kirjastus Argo.



Aastapreemiale kandideerib ka Tiit Kase ja Aldur Vungi koostatud artiklite kogumik „Reis [nõukogude] läände: Kuurortlinn Pärnu 1940-88“, mille üllitas Pärnu linnavalitsus.



Eesti ajalookirjanduse aastapreemia kandidaatide hulgas on kümme teost.



Ajalookirjanduse aastapreemia on arhiivide, muuseumide, Tartu ülikooli ja Tallinna ülikooli ajaloo instituudi välja antav preemia, mille eesmärk on tunnustada paremate ajalooraamatute autoreid, hinnata Eesti ajalooteaduse hetkeseisu ning tõsta avalikkuse huvi ajaloo ja ajaloolaste töö vastu.



Aastapreemia määratakse ühe eelmisel kalendriaastal ilmunud eestikeelse ajalooalase originaalkäsitluse autori(te)le või koostaja(te)le, kes on esitatud aastapreemia kandidaadiks. Raamatute hindamisel on kriteeriumiks käsitluse teaduslik tase ja uudsus. Preemia suurus on 24 000 krooni.



Preemiat antakse käesoleval aastal välja viieteistkümnendat korda. Linnaarhiivis on avatud väljapanek sel aastal preemiale kandideerivatest teostest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles