Raekojas avati külastuskeskus

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Sihtasutus Pärnumaa Turism avas eile Pärnu raekojas kunagistes linnavalitsuse ruumides Lääne-Eesti külastuskeskuse, mis senisest märksa avaramal pinnal jagab turismiinfot kogu piirkonna kohta.


Raekotta koliti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toel siiani Rüütli tänaval asunud infopunktist, mis jäänuks hansapäevalistele kitsaks.



Maavanemalt, Pärnu linnapealt ja volikogujuhilt, omavalitsuste liidult, Haapsalu esinduselt ja teistelt õnnitlusi vastu võtnud SA Pärnumaa Turismi juhataja Kaire Ilus (pildil) ütles, et esmane eesmärk on olla peagi algavail hansapäevadel linnale vääriline visiitkaart.



Sihtasutuse nõukogu juhtiv Pärnu abilinnapea Annely Akkermann meenutas sihtasutuse saamislugu, sinna on koondunud kõik Pärnumaa omavalitsuste liidu liikmed. Kui EAS asus kavandama külastuskeskuste loomise programmi, tahtsid Lääne-Eesti külastuskeskust omale nii Haapsalu kui Kuressaare, kuid sai Pärnu.



Pärnu meer Toomas Kivimägi pidas oluliseks, et maakonnakeskus andis külaliste käsutusse oma kõige esinduslikuma hoone esimese korruse, mida piltlikult võib nimetada elutoaks. “See on märk meie külalislahkusest,” lausus ta.



Turismiteatmikud on uutes ruumides väljas varasemast laiemal pinnal. Samal ajal on võimalik turismiinfot otsida elektroonsest infoterminalist, millesarnased tulevad hotelli Pärnu ja Ikla piiripunkti. Sissekäik külastuskeskusesse hakkab olema Raehoovi kaudu, praegu pääseb sisse maja peauksest.



Külastuskeskus on suveperioodil lahti seitse päeva nädalas ja üheksa tundi päevas, 9-18, suurürituste nagu hansapäevade ajal pikemalt, niikaua kui turiste jätkub. Talveperioodil on keskus suletud ühel päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles