Lõpetajad maadlesid matemaatikaga

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kooli kasvandik Gerli Viikmaa valmistub eksami teiseks osaks.
Koidula kooli kasvandik Gerli Viikmaa valmistub eksami teiseks osaks. Foto: Urmas Luik

Eile oli tähtis päev kõikidel abiturientidel, kes valisid oma riigieksamiks matemaatika. Pärnu linnas ja maakonnas ragistas matemaatikaeksamil ajusid kokku 311 õpilast.


Kõige rohkem noori - 94 - tegi matemaatikaeksamit Pärnu Koidula gümnaasiumis, mis tuntud oma reaalainete õppesuuna poolest. Nii mõnigi Koidula kooli kasvandik on koju toonud kõrgeid kohti üleriigilistelt reaalainete olümpiaadidelt.



“Meil on neli paralleelklassi, neist kaks on matemaatikaeksamil täies koosseisus,” kommenteeris direktor Rein Eglon. “Samuti on meie koolis eksamil Raeküla gümnaasiumi noored.”



Koidula gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Tiia Toobal leidis pärast eksami esimest osa, et ülesanded on keerukuselt võrreldavad eelmiste aastate omadega.



“Eksami esimene pool tundus normaalne, aga teine pool on alati raskem, kuna need punktid määravad kõrgkoolidesse konkureerimise,” ütles Toobal. “Samal ajal oleme eksamiks väga pikalt valmistunud ja enamik õpilasi saab kindlasti läbi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles