Pärnumaa küla jääb rongiühendusest ilma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong. Pilt on illustratiivne.
Reisirong. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lagunenud perrooniga Kõnnu küla Pärnumaal jääb kuu lõpus rongiühendusest ilma, sest majandusministeerium ei pea vähese reisijate arvu tõttu vajalikuks peatuse kordategemisse investeerida.


Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seisukoht on, et kuna aastas kasutab rongi vaid veidi üle poolesaja kõnnulase, ei ole peatuse kordategemine mõttekas. Edaspidi tuleb põhjalikult kaaluda, kuidas väikestes kohtades transpordivajadus lahendada, sest rong on liiga kulukas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Vändra vallas Kõnnul elab püsivalt 76 inimest, lisanduvad suvilaomanikud. Praegu on neil kaks korda päevas võimalik sõita rongiga Pärnusse või Tallinna. Kõnnu perroon on aga lagunenud ja tehnilise järelevalve ameti ettekirjutuse kohaselt tuleb see sulgeda. Et uue perrooni rajamine on kulukas, sõidabki riigilt aastas 180 miljonit krooni dotatsiooni saava Edelaraudtee rong majandusministeeriumi korraldusel alates 30. maist siit peatumata läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles