11 vilja, milles on palju C-vitamiini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja köögiviljalett turul.
Puu- ja köögiviljalett turul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Apelsini peetakse üheks C-vitamiinirikkamaks puuviljaks. Keskmises apelsinis on seda vitamiini 69,7 milligrammi, aga paljudes viljades on C-vitamiini veelgi rohkem.

Tšillipipar. Pooles tassis hakitud või viilutatud tšillipipras on umbes 107,8 mg C-vitamiini. Peale selle on Buffalo ülikooli teadlased avastanud, et kapsaitsiin (aine, mis teeb pipra teravaks) võib aidata leevendada liigese- ja lihasvalu.

Punane paprika. Tassitäis hakitud punast paprikat sisaldab C-vitamiini 190 mg. Punases paprikas on ka rikkalikult A-vitamiini, mis on hea silmade tervisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles