Wendre rajab Ikeaga Ühendriikidesse uue tehase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre padja- ja tekivabrik Pärnus. Foto on illustreeriv.
Wendre padja- ja tekivabrik Pärnus. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmise aasta sügisel kuulutas Rootsi mööblikontsern Ikea välja konkursi, et leida enda USAs Marylandi osariigis asuvasse laokompleksi tekkide ja patjade tootjat, mille võitis Rootsi kontserni kuuluv ja Eestiski tegutsev vooditekstiili tootja Wendre.

Kuigi praeguseks pole veel kahe kontserni vahelised lepingud lõplikult allkirjastatud, käib Eesti Päevalehe Ärilehele teadaolevalt juba Ühendriikides tootmiseks valmistudes vilgas töö, sest Ikea tahab uue tehase käima panna 2014. aasta lõpuks. Tehas annab esialgu tööd 60 inimesele ja prognooside kohaselt peaks müügikäive jõudma paari aasta jooksul 30 miljoni dollarini aastas. Tehases hakatakse valmistama umbes 50 toodet.

Wendrel on Eestis kaks tootmisüksust asukohaga Pärnus ja Vändras, tehas Poolas ja müügiesindus Saksamaal. Ettevõtte kodulehe andmetel pakub Wendre Eestis õmblejatele brutopalka alates 550 eurost kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles