Lääne prefektuur ootab avatud uste päevale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Teisipäeval, 26. novembril on kodanikupäev ja Lääne prefektuur korraldab politseijaoskondades, kordonites ja teenindustes mitmel pool üle regiooni sellele pühendatud avatud uste päevi. Külalisi ootavad ka Pärnu politseijaoskond ja Pärnu kordon.

Päev algab juba kell 10 hommikul, kui Pikal tänaval paiknevas prefektuuri peamajas on plaanis piirkonnapolitseinike tutvustamine, see jätkub kriminalistide töömaile kiikamisega ja juttu tuleb isikut tõendavatest dokumentidestki.

Kell 13 jätkub avatud uste päev juba A. H. Tammsaare puiesteel paikneva Pärnu kordoni territooriumil, mis rahva suus on tuntud kui endine sõjaväeosa. Seal on harukordne võimalus näha, mis on hoonetest nüüdseks saanud ja millega tegeleb kordoni töötajaskond iga päev.

Kell 14 on võimalus külastada kordoni vastashoones paiknevat politsei avariiliste sõidukite parklat, kus politseinikust giidi juhendamisel saab aimu, mille tõttu sõidukid on sinna sattunud .

Sel päeval on kõigi klientide jaoks kauem avatud kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindus Aida tänaval.

Kodanikupäeval tähistatakse Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeva. 26. novembril 1918 võttis Maanõukogu vastu määruse “Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta”, millega loodi esmakordselt juriidilises tähenduses mõiste “Eesti kodanik”. Sisuliselt oli tegu Eesti riigi esimese kodakondsusseadusega.

Huvilised saavad lahtiste uste päeval osalemise soovist teada anda e-postiga hedy.tammeleht@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles