Arhitektid arutavad Pärnu ärikvartali ja vanalinna põrkumist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna ärikvartal.
Pärnu kesklinna ärikvartal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnaarhitekti Karri Tiigisoone hinnangul kipub Pärnu vanalinn uue ärikvartali kasvades manduma.


Tiigisoon märkis, et vanalinna osatähtsust aitavad taastada ja selle ruumilist kvaliteeti tõsta paljud vahendid, sealhulgas targad otsused arhitektuuri küsimustes ning linnakodanike ja organisatsioonide aktiivne osalemine linnaruumi kujundamises, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Pärnul on arenguruumi, et kodanikualgatusena kujuneksid välja aktiivsed ja loomingulised piirkondlikud ühendused nagu Tallinnas Uue Maailma selts või Supilinna selts Tartus, kes kujundavad ise aktiivselt oma elukeskkonda ja identiteeti nii füüsiliselt kui ka kõiksugu koostegemiste näol," ütles Tiigisoon.

Järgmisel nädalal toimub Pärnus arhitektuurikeskuse korraldatud linnafoorum, kus on vaatluse all Pärnu kesklinna uue ärikvartali ja vanalinna põrkumine.

"Loodan foorumi abil leida ideid, kuidas kesklinna sidusust parandada. Kui füüsilised ümberkorraldused linnaruumis on keerukamad ja võtavad aastaid, leidub kindlasti muid vahendeid, mida on lihtsam rakendada, näiteks soodustused äritegevuse elavdamiseks, eri tegevuste ja sündmuste koondamine teatud piirkondadesse, linnaruumi kasutusvõimaluste elavdamine väikevormidega jms," märkis Tiigisoon.

Pärnu kesklinna sidusa arengu üle arutlevad teisipäeval ja kolmapäeval kümme eksperti Eestist ja mujalt maailmast. Töötoas väljatöötatud lahendusi tutvustatakse linnarahvale kolmapäeval kell 17 Pärnu keskraamatukogu saalisa. Avalikku üritust saab jälgida veebis otseülekandena.

Foorumi töögrupis osalevad arhitektid Ralf Lõoke, Markus Kaasik, Sven Koppel, Tanel Tuhal, urbanistika professor Kelly Shannon Belgiast, Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon ning endine Pärnu linnaarhitekt Ülar Saar, Piret Looveer Pärnu linnaarhitekti teenistusest, turismiekspert Tiit Kask, Katrin Koov EKA linnamaastike osakonnast. Üritust modereerib arhitekt ja EKA urbanistika osakonna õppejõud Kalle Komissarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles