Siim Valmar Kiisler: Mis saab Pärnumaast?

, regionaalminister, (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikkel põhineb Siim Valmar Kiisleri Pärnumaa arvamusliidrite lõunal 8. novembril 2013 peetud ettekandel.
Artikkel põhineb Siim Valmar Kiisleri Pärnumaa arvamusliidrite lõunal 8. novembril 2013 peetud ettekandel. Foto: Ants Liigus

Olen päris mitu korda kuulnud ütlemist, et Eestis puudub regionaalpoliitika. Või kui see on, siis igal juhul on see vale või ei toimi nii, nagu peaks. Kõik justkui teaks, milline see hea regionaalpoliitika olema peaks, kuid samal ajal jäädakse selle kirjeldamisega hätta.

Või kui küsida vastu, milline on Eesti kultuuri- või justiitspoliitika, siis sellegi peale laiutatakse käsi. Aga regionaal… No ilmselt peaks see tähendama, et kõikides Eesti piirkondades oleks ühtviisi hea elada, öeldakse. Ja et meie omavalitsustesse peaks inimesi ikka juurde tulema, sest praegu nad lahkuvad ja see on halb. Tihtilugu nähakse, et eduka regionaalpoliitika tulemusel peaks kasvama suisa kõikide omavalitsuste elanike arv.

See on ilus unistus, aga pole enam mitte regionaalpoliitika, vaid juba perepoliitika küsimus. Reaalsus on praegu see, et Eestis tervikuna jääb inimesi vähemaks ja seda nii väljarände kui ka madala sündimuse tõttu. Kahjuks koosneb summa liidetavatest ja kui kogu aeg jääb inimesi vähemaks, on väga raske ette kujutada olukorda, et igas vallas elanikkonna arv kasvaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles