Juhtkiri: Tubli, Rein Lang!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast üleeilse umbusaldamise läbikukkumist riigikogus võinuks kultuuriminister Rein Lang oma ametis vabalt jätkata. Ent olukorra üle järele mõelnud, pidas ta paremaks taanduda. Pangem siinjuures tähele, et umbusaldamisel jätsid võimuliidu parlamendiliikmed hääletamata (vaid Andres Herkel IRList hääletas umbusaldamise poolt), selle asemel et väljendada oma ministrile usaldusavaldusega toetust.

Kui lisada 18 loomeliidu nõudmine, et minister tagasi astuks, ja üldine õhkkond, siis ega Langil suurt midagi üle jäänudki. Tema ametist lahkumine kõnega riigikogu ees kujuneb tõenäoliselt värvikaks ja meeleolukaks sündmuseks, mis annab ohtralt ainet kommentaarideks.

Kui Lang võtab taas sisse koha parlamendis, võime ühel päeval avastada end jälle olukorrast, kus endist ministrit hakatakse hea sõnaga meenutama. Samasugune seis tekkis pärast seda, kui lahkus Raivo Palmaru ja ministriks sai Laine Jänes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles