Politsei lõpetas purjus alaealiste peo

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei lõpetas alaealiste korteripeo.
Politsei lõpetas alaealiste korteripeo. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul sai politsei teate, et Pärnus Pikal tänaval asuvas korteris võivad viibida alkoholijoobes alaealised ja kontrollimisel leitigi eest 17 pidutsejat, kellest vaid üks oli täisealine.

Politsei- ja piirivalveameti pressesindaja Hedy Tammelehe teatel selgus laupäeval kella 22.30 ajal saadud väljakutses, et noored pidutsesid ühe tütarlapse ema korteris. Omanikku ennast kodus ei olnud. Enamik alaealistest pidutsejatest oli tarvitanud alkoholi.

“Politseipatrullide saabudes ei olnud noored nõus korteri ust avama,” kirjeldas Tammeleht. “Kui ukse avamiseks kutsuti kohale päästjad, olid noored ukse avamisega nõus.”

Pressiesindaja teatel toimetas politsei mõne noore koju, osa aga politseijaoskonda. Kellele täiskasvanud saatja järele tulla ei saanud, neil tuli jaoskonnas pikemalt aega veeta.

“Korterist tabatud noored olid politseile juba tuttavad,” märkis Tammeleht. “Kahjuks on sellised korteripeod noorte seas väga levinud. Siit tekib küsimus, kuidas saavad noored kätte alkoholi ja kus on nende vanemad, kes absoluutselt ei huvitu sellest, mis toimub nende lastega.”

Tammeleht lisas, et vaevalt rõõmustab ühtki vanemat politseist tulev kõne teatega, et tema laps leiti joobununa korteripeolt.

“Viimane aeg oleks hakata oma laste tegemiste vastu tõsist huvi tundma,” märkis Tammeleht. “Politsei saab tegelda vaid kurbade tagajärgedega, kuid lapsi peavad kasvatama vanemad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles