Tootsi kortermajas süttis voodi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile hilisõhtul käisid päästjad Tootsi alevis Kesk tänava kortermajas, kus helistaja teatel põles voodi ning ruumides olnud kaks inimest olid korterist välja tulnud.

Päästjate saabudes selgus, et voodinurgal oli paariruutsentimeetrine põlemisjälg, omanikud olid põlemiskohale vett peale visanud.

Tõenäoliselt süttis voodi hooletust suitsetamisest.

Päästjad kontrollisid ruumid üle. Selgus, et korteris puudus seadusega juba 2009. aastast kohustuslikuks muudetud ja tulekahjust varakult teada andev suitsuandur.

Päästeamet on koostöös Tootsi vallavalitsusega 2009. ja 2011. aastal teinud alevis 97 kodukülastust, mille käigus on korteritesse paigaldatud kingituseks antud suitsuandurid.

Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhtivspetsialisti Katrin Zagorski sõnade järgi on suitsuandureid paigaldatud ka majja, kust eile tuli teade põlengust, küll kahjuks mitte sellesse korterisse.

Lääne päästekeskuse ennetustöö bürool on kokkulepe Tootsi valla sotsiaaltöötajaga, et tuleva aasta jaanuari alguses tehakse Tootsi vallas ligikaudu 50 kodukülastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles