Rootsi kunstnikud intervjueerisid pärnakaid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Hansson ja Sebastian Mügge sõitsid Pärnusse laulva revolutsiooni jälgi otsima.
Joakim Hansson ja Sebastian Mügge sõitsid Pärnusse laulva revolutsiooni jälgi otsima. Foto: Ants Liigus

Gruppi nimega Alte Schweden kuuluvad kunstnikud Joakim Hansson ja Sebastian Mügge veetsid nädala Pärnus, käisid siinseis koolides ja uurisid nii lastelt kui täiskasvanutelt, kuidas nad vabadusse suhtuvad ja mida see sõna nende jaoks tähendab.

Sebastian Mügge on sündinud Bonnis ja Joakim Hansson elab hoopis Soomes, kuid neid seovad ühised õpingud Umeå kaunite kunstide akadeemias Rootsis. Gruppi kuulub kolmaski kunstnik Eskil Liepa ja koos teevad nad põhiliselt installatsiooniprojekte, millesse kaasavad inimesed: teevad nendega intervjuusid ja valavad seejärel kuuldu kunstivormi.

Hanssoni ja Mügge Pärnu retk päädis kunstnike majas välknäitusega, kus nad katsid ülemise korruse saali põranda tähenduslike märkidega paberitega ning näitasid siin tehtud intervjuusid. Pärnu koolilaste kõrval sattus vabaduse tähenduse üle arutlema näiteks Asso Kommer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles