Valitsus arutab Pärnumaa Teede müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised teehooldustööd.
Talvised teehooldustööd. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Valitsus arutab neljapäevasel istungil majandusminister Juhan Partsi esitatud korralduse eelnõu, mille kohaselt müüb riik enampakkumisel AS Pärnumaa Teed alghinnaga 47,3 miljonit krooni.

Müügitingimuste põhjal peab ettevõtte uus omanik jätkama Pärnu maakonna riigimaanteede hooldust ja säilitusremonti kuni 2011. aasta mai lõpuni, selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda.

Ettevõtte arenguks tuleks firma kogukäivet suurendada hüppeliselt 20-30 miljoni krooni võrra. Oluliselt peaks kasvama ehitus- ja remonttööde osakaal, mis vajab investeeringuid vastava tehnika soetamiseks.

Riigieelarve seisukohast ei ole Pärnumaa Teede näol tegemist ettevõttega, mis oleks riigile tulubaasi kasvatamisel väga oluline, märkis Ruuda. Firma toimib korralikult reguleeritud turul, kus toimivad konkurents ja tarbijajärelevalve.

Praegu 100protsendiliselt riigile kuuluva Pärnumaa Teede peamisteks tegevusvaldkondadeks on teede ja sildade ehitus, remont ja hooldus. Firma osaleb kõigil Pärnumaa ja võimaluste piires ka naabermaakondade omavalitsuste korraldatavatel teede hooldetööde hankekonkurssidel nii valdades kui linnades.

Valitsus arutab istungil ka korralduse eelnõu, mille järgi annab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium üle teedehoolduseks vajaliku masinapargi mitterahalise sissemaksena AS Saaremaa Teedele aktsiakapitali suurendamiseks 6,37 miljoni krooni võrra.

Masinapark koosneb iseliikuvatest teedemasinatest ja lisaseadmetest, mis töötavad baasmasinate külge kinnitatuna. Masinapargi valdaja Saarte teedevalitsus oma tegevuses masinaparki ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles