Aeg kaob, risu metsa alt mitte

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm erinevat, ent nii ühenäolist paika Pärnu linnas. Üleval olmejäätmete hunnik Lennuvälja tee ääres, kõrval risu ja rämps Uus-Sauga ja Ankru tänava ristmiku lähedal ning Niidu tänava äärses metsaaluses.
Kolm erinevat, ent nii ühenäolist paika Pärnu linnas. Üleval olmejäätmete hunnik Lennuvälja tee ääres, kõrval risu ja rämps Uus-Sauga ja Ankru tänava ristmiku lähedal ning Niidu tänava äärses metsaaluses. Foto: Ants Liigus

Ehkki Pärnu linna avaliku ruumi risustamine on seadusega keelatud, tehakse seda usinalt: eriti rohkelt olmeprahi mahapoetamise kohti on linna äärealal.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus lubab karistada Pärnu linnavolikogu määruse „Heakorraeeskirja ja koormise kehtestamine” vastu eksijat täie rangusega: prahi valesse kohta kuhjaja võib saada kraesse kuni 100 trahviühiku suuruse ehk 400 euroni küündiva rahatrahvi.

Kuidas selline linlast distsiplineeriv paragrahv tegelikkuses toimib, võib iga puhtusest pidaja oma silmaga kaeda. Mugavam on seda teha Lennuvälja teelt, kust omaalgatuslikule prügimäele võib kõndida lausa mööda asfalti: mööda seda teed, mis juba on valmis Härma tänava Lennuvälja tee poolsest otsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles