Pärnus otsiti võimalusi uue ja vana linnasüdame sidumiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiseks takistuseks jõeni ulatuva ühtse kesklinna moodustumisel on seda poolitav neljarealise liiklusega Pikk tänav.
Peamiseks takistuseks jõeni ulatuva ühtse kesklinna moodustumisel on seda poolitav neljarealise liiklusega Pikk tänav. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnafoorumil mõtlesid arhitektid, kuidas uus ja vana linnasüda rohkem kokku kasvatada.


Olgugi Eestis ainulaadne, on üle ilma Pärnuga sarnase probleemi ees palju keskmise suurusega linnu - vanalinn on sõjas pommitada saanud, asemele on tulnud tööstusalad, mis hiljem omakorda arenguks vabanenud. Ning pea igal pool on koha täitnud ärikeskused, mis vanalinnale tugevat konkurentsi pakkuma hakkavad, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnus on jõe lähistele viimaste aastatega kerkinud mitu uut suurt ärihoonet, mis on endisele ärisüdamele Rüütli ja sellega piirnevatel tänavatel üsna hävitavalt mõjunud. Ilmselt poleks kontrast nii suureks kujunenud, kui asi läbimõeldumalt oleks kujunenud.

Arhitektid pakkusid välja mõtte pöörata pilk merelt jõele ning töötada selle nimel, et vanast linnasüdamest pääseks läbi uue jõeni sama mugavalt kui supelranda.

Peamiseks takistuseks jõeni ulatuva ühtse kesklinna moodustumisel on seda poolitav neljarealise liiklusega Pikk tänav. Arhitekt Markus Kaasik mäletab, et sama teema oli arutlusel ühel Pärnu arhitektuurifoorumil juba umbes 20 aastat tagasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles