Jane Mets: Koolireformis on kõigil sõnaõigus

, Pärnu abilinnapea (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Mets.
Jane Mets. Foto: PP

Eelmisel nädalal kogunes esimest korda Pärnu koolivõrgu ümberkorraldamise komisjon. Ümberkorralduses osalevate koolide direktoreid, hoolekogude volitatud esindajaid (lapsevanemaid) ja linnavalitsuse teenistujaid (spetsialiste) koondav komisjon hakkab kokku saama kaks korda kuus ja on eelduseks, et muudatused kulgeksid võimalikult valutult, avatult ja hästi koordineeritult.

Komisjoni ülesannete hulka kuuluvad näiteks ametikohtade vajaduse väljaselgitamine, õpetajate seas küsitluste korraldamine ja nende töösoovide teada saamine, vajalike dokumentatsioonide uuendamine ja teiste jooksvate küsimuste lahendamine.

Kõige selle juures ei unustata aga hetkekski õpilaste vajadusi. Komisjonil on õigus oma pädevuses olevates küsimustes vastu võtta otsuseid, mille elluviimise eest koolides vastutavad direktorid. See tähendab, et kooli direktor langetab otsuseid ja sõlmib vajalikud kokkulepped, kusjuures tema kohuseks on plaanide tutvustamine ning õpilaste, vanemate ja õpetajate informeerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles