Kihnu jõulupuu tõmbas huvilisi ligi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu kultuuri instituudi juhataja Silvi Murulauk (vasakul) ja Roberti Marta näitasid huvilistele, kuidas valmivad värvikirevad villasest lõngast paelad.
Kihnu kultuuri instituudi juhataja Silvi Murulauk (vasakul) ja Roberti Marta näitasid huvilistele, kuidas valmivad värvikirevad villasest lõngast paelad. Foto: Ants Liigus

Eelmise nädala jooksul oli pärnakatel võimalus osa saada kihnlaste kultuurist ja käsitööst.

Uue kunsti muuseumis toimunud Kihnu kultuuripäevadel panid kihnlased muuseumi fuajeesse püsti jõulupuu – kena männi, nagu saarel kombeks, õpetasid soovijatele käsitöönippe ja laulsid-tantsisid, kui videvik kätte jõudis. Õhtuti näidati Kihnu- ja Manija-ainelisi dokumentaalfilme.

Kolmapäeval said soovijad koos kihnlastega jõulupuud kaunistada. Mänd ehiti nii, nagu saarel vanasti kombeks: õunte, paberkettide, värvilistest paeltest meisterdatud lehvide ja pillirookõrtest kokku seotud lihtsate kujunditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles