Eluolu pildistajale pakutakse tuhandet eurot

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildista Eesti elu ja võida 1000 eurot.
Pildista Eesti elu ja võida 1000 eurot. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti rahva muuseumil (ERM) on käimas oma kodukohast tehtud fotode võitlus, mille võitjale on välja pandud tuhandeeurone preemia.

Muuseumi kommunikatsiooni- ja turundusspetsialisti Reimo Rehkli teatel on tänavu 23. veebruaril välja kuulutatud kodumaa piltide kogumise võistlusele laekunud juba 700 fotot.

ERM ootab pilte jätkuvalt ja võistlus pannakse lukku 5. jaanuaril. Fotod peavad olema tehtud 2013. aastal ja sellel võiks olla kujutatud kohad, inimesed või sündmused, nii igapäevased kui pidulikud. Piltide kogumise võistluse patroon president Toomas Hendrik Ilves on öelnud: “Hetked ja päevad, siis aastad ja sajandid loovad lõpuks meie loo. Eesti loo, mille hoidmiseks ja jutustamiseks me ehitamegi Eesti rahva muuseumi.”

Võistlusele saadetud fotosid hinnatakse maakondlikus ja valdkondlikus kategoorias ning hindajateks on veebilehe külastajad ja viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, TV3 programmijuht Urmas E. Liiv, OÜ Fotobrigaad fotograaf Annika Haas, ERMi peavarahoidja Riina Reinvelt ja ERMi fotograaf Anu Ansu. Peaauhind on tuhat eurot, millele lisanduvad mitme Eesti ettevõtja välja pandud auhinnad.

1912. aastal korraldati ERMis esimene päevapiltide kogumise võistlus, mille eesmärgiks oli tollal veel vähelevinud fototehnika abil jäädvustada argielu Eesti eri paikades. Eriti oodatud olid pildid rahvast tööl, pidudel, lõbutsemas, igapäevatalitustel ja ülesvõtted isesugustest muistsetest talumajadest, lautadest, aitadest ja taluhoonete sisseseadetest ning tervetest küladest.

Võistluse tulemusena täienes ERMi fotokogu väärtuslike materjalidega.

Kultuuripärandi aasta raames kuulutati sel aastal taas välja fotode kogumine, tähistamaks saja aasta möödumist esimesest võistlusest ja jäädvustamaks Eesti elu sada aastat hiljem. Osalege teiegi igapäevaelu jäädvustamisel tulevastele põlvedele, nagu tehti saja aasta eest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles