Palun ehitage Pärnusse jäähall

, spordihuviline pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome meistrivõistluste hokimatšil Blues-Ässät oli kohal hulga eestlasi.
Soome meistrivõistluste hokimatšil Blues-Ässät oli kohal hulga eestlasi. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Soovitan vanad lubadused milleeniumi algusest unustada ning uusi nõupidamisi pidama hakata. Asukoht on kindlasti üks huvitav argument.

Hoki populaarsus globaalses mõistes on tagatud veel aastateks. Seda näitavad meie naaberriikide Läti, Venemaa, Soome ja Rootsi vanad hokikultuurid. Seega tulevikumõistes tasub asukoha valimises tähelepanu suunata kooskõlasse võimaliku raudtee- ning teiste transportvõrgustike arenemisega. Hoki pole ka ainult poiste ja meeste vaid ka tütarlaste ja naiste mäng. Tallinnasse ehitatakse uus jäähall, et spordikultuur areneks, peab pakkuma konkurentsi.

Tippklassi jäähall, mille mõju piirkond oleks terve edela-Eesti, Mulgimaa, Saaremaa ja miks mitte terve Liivi laht või Läänemere idakallas, ja hea treenimine suudaks aastatega toota meeskonna mis mängiks Riia Dinamoga samas liigas.

Tulles tagasi tuleviku, ning selle võimaluste juurde, mängivad Paide mees Siim Liivik ning tallinnlane Robert Rooba Soome kõrgeimas rahvuslikus hokiliigas Espoo meeskonnas Blues.

Hiljuti korraldasid nad kampaania, milles Eesti kodakondsusega inimesed said tasuta pileti Bluesi kodumängule Pori Ässäti vastu. Kampaania reklaamimine toimus väga piiratud mahus, minu teada vaid internetis. Lõpptulemus oli see et kui viimasel ajal on Barona-Areeni esindajad kurtnud sügisel alanud hooaja pealtvaataja-fännide nappust siis Helsingin Sanomate andmetel oli neljas esimeses Bluesi kodumängus kohal keskmiselt 3 729 inimest, Blues-Ässät mängul oli pealtvaatajaid aga üle 5300, kellest eestlasi umbes 1000. Peipsitaguse naabri Venemaa kõrgeimas liigas KHL mängib lisaks veel Narvas sündinud Leonid Komarov.

Usun, et nemad kõik oleksid valmis aitama jalule saada Pärnu hokikoondise, et arendada ainulaadse ajalooga linna mitmekülgset spordikultuuri. Sellel teemal on Siim Liivik, kes on Soomes elades saanud hüüdnime 'Tallinna Malkin' mis viitab Venemaa hokikuulsusele Evgeni Malkinile, öelnud nii: "Ma olen täiesti 100% eestlane. Olen Paides sündinud ja nelja-aastaselt kolisime Soome perega. Mul on ka Soome kodakondsus ja mängisin Soome noortekoondises MM-il. Tunnen end eestlasena. Kodumaa on küll Soome, kuid isamaa on Eesti. Igatsus Eestisse on alati kõva," ja "Minu vastu pole Eestist väga huvi tuntud. Käisime Leo Komarovi ja Robertiga 2011. aasta suvel Eestis, kuid väga pole midagi küsitud. Kui küsitaks, aitaksin Eestit hea meelega, oleksin suviti noortelaagris kaasas. Mulle meeldib aidata teisi inimesi. Ei ole minu käest küsitud ning ise ka ei lähe ennast ette viskama, et võtke mind. Kui ei ole vaja, siis ei ole vaja." (tsitaadid võetud rahvusringhäälingu internetiportaalist).

Tundub, et meestel oleks motivatsiooni ja ideesid küll, ning jaksu aidata isegi Urumarjal uusi tulevikutähti sünnitada.

Jäähalliga samas "majas" peaks kindlasti ka mingisugune ostukeskus olema, et ikka ehitusele läinud raha üüri pealt tagasi saaks. Miks pole Vaeste-Patuste alevil peale Oja ja Kaevu poodide või bussi peale hüppamise ja linnasõitmise lisaks teisi variante? Ehitajate tee äärde mahuks ilusti üks Tallink Areena. Ehk ühel päeval avavad laevaliini Pärnust Espoosse ka siis.

Lõpuks palun vabandust oma kirjavigade pärast ja nende inimeste ees, kelle jaoks terve see mõte on täiesti absurdne.

Soovin teile ilusaid pühi ja hoiame pöialt, et 7ndal veebruaril algavatel Olümpiamängudel mõni pjedestaalikoht ka tuleks!

See kiri on saadetud Pärnu linna haridus- ja kultuuriosakonnale,  Eesti Jäähoki Liidule, Espoo Blues'i meeskonnale ja Pärnu Postimehele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles