Ilutulestikku posti teel saata ei tohi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika.
Pürotehnika. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Post tuletas jõulupühade ja aastavahetuse eel pakisaatjatele ja e-poodidest kauba tellijatele meelde, et postiga on keelatud saata pürotehnilisi tooteid, kiiresti riknevaid toiduaineid ja raha.

Eesti Posti klienditeeninduskeskuse juht Ana Lepik ütles, et viimasel ajal on kliendid sageli pöördunud küsimustega, mida tohib või ei tohi posti teel saata. “Vastu jõule uuritakse ikka rahasaatmise võimaluse kohta, samuti soovitakse lähedastele meelehead teha toiduaineid saates,” selgitas Lepik.

Ta tuletas meelde, et Eesti Posti kodulehel on pikk nimekiri esemetest, mida postisaadetises saata ei tohi. “Sinna hulka kuuluvad näiteks pürotehnilised tooted, relvad ja nende osad, mürgised ained, kergesti süttivad ained, kiiresti riknevaid toiduainid, aga samuti elusloomad,” loetles Lepik.

Postisaadetiste hulka kuuluvad nii kulleritega edastatavad saadetised kui ka postkontorist ja pakiautomaadist teele läinud pakid. Keelatud esemete saatmise piirang laieneb e-poodidele. “See tähendab, et kui e-poes on müüa näiteks pürotehnilised tooted või muud esemed, mida posti teel saata ei tohi, ei saa neid kohale toimetada ei postkontorist väljastades ega pakiautomaadi või kulleri kaudu,” täpsustas Lepik.

Ka kirjaga ei ole posti teel lubatud raha saata. Raha saatmiseks tuleks kasutada rahakaardi teenust.

Loetelu asjadest, mida ei tohi postisaadetis saata, leiab Eesti Posti kodulehelt: http://www.post.ee/keelatud_esemed.

Rahvusvahelistes postisaadetistes on keelatud saata esemeid, mille sissevedu sihtriiki on keelatud. Selle nimekirja leiab aadressilt: http://www.upu.int/en/activities/customs/list-of-prohibited-articles.html.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles