Turbamuuseumi rajajad tegutsevad koostöömõtteid arendades

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Turbamuuseumi juhatuse liige Priit Erm näitab arhiivis säilinud kordumatute fotodega stendi, mis kajastab Tootsi ja selle briketivabriku minevikku.
MTÜ Eesti Turbamuuseumi juhatuse liige Priit Erm näitab arhiivis säilinud kordumatute fotodega stendi, mis kajastab Tootsi ja selle briketivabriku minevikku. Foto: Ants Liigus

Tootsi veidi üle 800 elanikuga alev leiab oma kindla koha kaardil, kui MTÜ Eesti Turbamuuseum koostöömõtteid arendades jõuab sihini ja avab külastajatele ajaloolise briketitööstuse hoone ning kitsarööpmelisel raudteel võib turbarongiga ammendatud rabavälju uudistama sõita.

Selleni aga kulub veel aega, Tootsile pühendunute vabatahtlikku panust, plaanitud ettevõtmistele projektidest rahasaamise ootusi. Selle taustal on peamine, et AS Tootsi Turbale kuulunud ning nende peamiselt soomlastest juhtkonna pooldava ja mõistva suhtumisega on päästetud hoone, kus esimene briketipäts vormiti 1939. ja viimane 2011. aastal. Selle nimel on tegutsenud nii-öelda päästekomitee, MTÜ Eesti Turbamuuseum, mille moodustasid vallavanem Kalev Kaljuste, vallavolikogu esimees Lev Suni ja briketivabriku viimane juhataja Priit Erm. MTÜ kanti registrisse 13. juunil 2013, sellega loodi asjaajamise juriidiline keha.

“Eks teed päev korraga, sead päevaks ülesande, mis tuleb ära teha, ja siis planeerid järgmist. Kui üks etapp on läbitud, võtad järgmise,” mainib Erm vabakonna samm-sammult edasimineku kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles