Venemaa ajakirjanikud teevad dessandi Kihnu saarele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ajakirjanikud saavad Pärnumaa pressireisil osa folklooriansambli Kihnumua esinemisest.
Venemaa ajakirjanikud saavad Pärnumaa pressireisil osa folklooriansambli Kihnumua esinemisest. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Homseni on Pärnumaa kultuuripärandiga tutvumas kümme ajakirjanikku Peterburist ja Moskvast.


Pressireisi fookuses on Kihnu saar, kus tutvutakse saare elu-olu, looduse ja sealsete traditsioonidega, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Kihnus külastatakse vanas koolimajas asuvat ja 2009. aastal põhjaliku uuenduskuuri läbi teinud muuseumi, mis tutvustab ühelt poolt saare kuulsaid mehi ning naivistide loomingut ja teisalt kõike igapäevaelu puudutavat.

Samuti saavad ajakirjanikud osa kohaliku folklooriansambli Kihnumua esinemisest. Kihnu kultuuriruum koos sealse pärimuskultuuriga kuulub UNESCO suulise ja vaimse pärandi maailmanimekirja.

Täna õhtul purjetavad ajakirjanikud Kihnust jahiga Pärnusse, kus õhtusöögil Ammende villas kohtuvad Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja Ela Tomsoniga.

Homme toimuvad külalistele Maarja-Magdaleena gildis käsitöö õpitoad ning kuurortlinnale kohaselt pakutakse naaberriigi žurnalistidele Estonias värskendavat spaaelamust. Toimuvad kohtumised ja intervjuud mitme kultuuriürituse korraldajaga.

Venemaa ajakirjanike reisi korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskus koostöös Pärnu linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles