Juhtkiri: Koolireformirahu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud sügisel tõusis Pärnus päris suur torm, mida ei põhjustanud mitte keskmisest tugevamad tuuled, vaid see, et linnavalitsus asus haridusministeeriumi õnnistusel linna koolivõrku muutma. Mäletatavasti korraldati väiksemaid meeleavaldusi ja suuremaid koosolekuid, suur osa protestidest koondus sotsiaalmeediasse, kirjutati pöördumisi, vaieldi, kakeldi ja võideldi. Vana aasta kadumise ja uue aasta saabumise ajaks olid kired vaibunud, kuid protsess käis edasi.

Eile otsustas Pärnu linnavalitsus suunata volikokku otsuse eelnõu, mis määrab, kuidas munitsipaalkoolide ümberkorraldamine käima hakkab. Eelnõu, mille vastuvõtmises ei pruugi kahelda, määrab jõustused, mis saab Pärnu Koidula gümnaasiumist, Hansagümnaasiumist, Ülejõe gümnaasiumist, ühisgümnaasiumist ja Vene gümnaasiumist.

Koidula koolis lõpeb järk-järgult põhihariduse andmine ja seal hakkavad õppima ainult gümnasistid. Ühisgümnaasiumi vanemad klassid asuvad tööle Kooli tänaval praeguses Hansagümnaasiumi hoones ja praeguses ühisgümnaasiumi majas hakkab tegutsema uus põhikooli, mille nime saab iga soovija konkursil välja pakkuda. Ülejõe gümnaasiumist ja Vene gümnaasiumist kaob gümnaasiumiosa. Seega, kui võib-olla mõni detail välja arvata, on koolireform vääramatult minemas nii, nagu algselt kavas oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles