Koolivõrgu uutmine hoolib ka õpetajast

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastus sellele ühisgümnaasiumi õpilase Pärnu koolivõrgu uutmisest ajendatud küsimusele võiks olla, et paremaid päevi annab esialgu veel oodata.
Vastus sellele ühisgümnaasiumi õpilase Pärnu koolivõrgu uutmisest ajendatud küsimusele võiks olla, et paremaid päevi annab esialgu veel oodata. Foto: Urmas Luik

Pärnu koolivõrgu ümberkorraldamine võib tööta jätta vaid mõne üksiku praegu ametis oleva õpetaja, teistele tagab linn tööandjana vähemalt täiskoormusega töökoha. Küll on muutmine kui protsess osale sellega seotud õpetajatest traumeeriv.

„Õpetajaid võib üle jääda, aga ma ei ütle, et see oleks 10–20 protsenti – jumala eest mitte,“ tõdes Pärnu abilinnapea Jane Mets Pärnu õpetajaskonnale terenduvast tulevikust rääkides. „Loodan väga, et nende üleslugemiseks piisab kahe käe sõrmedest.“

Veel enne jõulupühi aset leidnud jutuajamises märkis abilinnapea, et paraku oleks sellise tõsiasjaga silmitsi seistud ka siis, kui siinne koolivõrk jäänuks muutmata. Vajadus õpetajate järele kahaneb väga lihtsal põhjusel: koolides jääb õpilasi iga aastaga vähemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles