Scoutspataljon sõidab koju läbi Pärnu kesklinna

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul sõidab Pärnu kesklinnast läbi õppusel "Kevadtorm 2010" osalenud Scoutspataljoni sõidukitekolonn. Foto on illustratiivne.
Täna õhtul sõidab Pärnu kesklinnast läbi õppusel "Kevadtorm 2010" osalenud Scoutspataljoni sõidukitekolonn. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kella 18 paiku sõidab õppusel "Kevadtorm 2010" osalenud Scoutspataljon läbi Pärnu kesklinna Tallinna poole.


"Näitame, et kaitsevägi teab endiselt, kus Pärnu asub ja kaitsevägi pole Pärnut unustanud," ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. "Pealegi elavad Pärnus mitme Scoutspataljoni võitleja lähedased."

PASI soomukitest koosnev kolonn liigub läbi Pärnu marsruudil Riia maantee - Pikk tänav - Keskväljak - Kesklinna sild - Tallinna maantee. Kolonni läbi laskmiseks reguleerib politsei ajutiselt linna liiklust.

"Linnal on hea meel, et kaitsevägi näitab ennast ka Pärnu elanikele," ütles Pärnu abilinnapea ja reservohvitser nooremleitnant Romek Kosenkranius. "Kutsun linnarahvast skautide kolonni vaatama ja neid tervitama."

Edasi liigub kolonn mööda Tallinna-Pärnu maanteed ja Tallinna ringteed Paldiskisse. Sõidukite liikumiskiirus maanteel on kuni 70 km/h ja sõidukite pikivahe 100 meetrit.

Pärnu- ja Viljandimaal korraldatud õppusel "Kevadtorm 2010" osales ligi 350 Scoutspataljoni kaitseväelast, pataljoni ülesandeks õppusel oli 1. jalaväebrigaadi üksustele vastutegevuse korraldamine.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon, mis osaleb NATO operatsioonidel ja on võimeline osalema Eesti-siseste äkkrünnakute tõrjumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles