Juhtkiri: Linnavolikogu, võta end kokku!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Praegu pole küll vähimatki märki, et Pärnu linnavolikogu uus koosseis võiks lühikese ajaga ära otsustada põhimõttelise küsimuse, kas ja kui, siis kuhu, oleks Pärnul vaja uut silda. Arusaadav, et kesklinnast mööda viiva ümbersõidu valmimise ja linna elanikkonna vähenemise juures on tekkinud küsimus, kas uuel sillal on üldse mõtet. Vähemalt 8 + n aastat on trall uue silla ümber käinud ja õigustatud on küsimus, kui kaua veel. Jättes kõrvale sillaehituse rahastamise küsimuse, tahaksime rõhutada silla teemas selguse saamise olulisust üleriigilises kontekstis.

Pärnu ei ole oma võimaliku sillasooviga üksinda. Tartlastel on lähiajal plaanis vähemalt paar silda. Pärnakate ebalemine ja lõputu vaidlemine on tartlastele sillakonkurentsis kahtlemata kasulik. Peale Tartu ja võib-olla Pärnu on juba aegsasti tõusnud vajadus ehitada Narvast uus sild Venemaale, mis võib piiriülese koostöö kontekstis muutuda isegi prioriteetseks Euroopa Liidu ulatuses. Sillaasjanduses töötab aeg Pärnu kahjuks.

Pärnu Postimehel on ettepanek mõnele volikogu ärksamale liikmele kutsuda kokku volikogu erakorraline istung ainult silla küsimuses. Sellele istungile peaks kutsuma Stratumi esindajad, kes selgitaksid, kuidas on varem autosid loendatud ja milline on Ehitajate ja Lennujaama tee valmimise võimalik mõju linna läbivale liiklusvoole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles