Roman Fosti treenis tšempionide kodus

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti treenis tšempionide külas esimest korda ja kindlasti soovib ta sinna tagasi minna.
Roman Fosti treenis tšempionide külas esimest korda ja kindlasti soovib ta sinna tagasi minna. Foto: Erakogu

Pärnust pärit jooksumees ja Eesti esimaratoonar Roman Fosti (30) veetis esimest korda elus kuu Kenyas treeninglaagris, kust naasis väga hea vormi ja korralike eesmärkidega selleks hooajaks.

Fosti kinnitusel on Eesti kergejõustiklased käinud juba üle viie aasta treeninglaagris Ida-Aafrikas asuvas Kenyas Iteni külas. Küla asub riigi pealinnast Nairobist 340 kilomeetri kaugusel põhjas 2350 meetri kõrgusel merepinnast.

Tegu on populaarse treeningkeskusega, kuhu sõidetakse kohale nii Kenyast kui igalt poolt mujaltki maailmast. Oma sealoleku ajal kohtas Fosti eestlaste kõrval inglasi, prantslasi, rumeenlasi ja isegi hiina jooksjaid. Eestlastest treenisid seal Fostiga samal ajal näiteks Kaupo Sasmin, Priit Aus, Nikolai Vedehin ja pärnakas Risto Kaljund. Pärast mehi sõitsid Kenyasse õed Luiged ja Evelin Talts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles