Libapolitseinikud petavad taas raha välja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis on taas liikvel kelmid, kes petavad politseiametnikuna esinedes kergeusklikelt raha välja.
 

Eile laekus Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusesse neli teadet inimestelt, kellele on helistatud Leedu telefoninumbritelt, teatatud lähedase inimese liiklusõnnetusse sattumisest ning seejärel küsitud erinevatel ettekäänetel raha.

Inimestele laekunud kõnede sisu on olnud sarnane varasemalt kasutatud petuskeemiga, kus kelm helistas ohvrile, tutvustas end politseinikuna ning rääkis, et tolle lähedane on põhjustanud liiklusõnnetuse.

Seejärel üritati inimeste tunnetele rõhudes nendelt välja petta suurem summa sularaha, mis on väidetavalt vajalik kriminaalmenetlusest hoidumiseks või kannatanule maksmiseks.

Politsei palub sellises olukorras jätta raha maksmata ja anda telefonikõnest kohe teada politsei lühinumbril 110.

Kõnedest on informatsiooni laekunud nii Lõuna kui Põhja prefektuurile. On teada kahest isikust, kes andsid kelmidele raha, kusjuures ühel korral oli summa üle 100 000 krooni. Helistatakse vene keelt kõnelevatele ja vanemas eas inimestele.

Lääne prefektuuri alalt politseile seni veel teateid libapolitseinike tegutsemise kohta laekunud pole.

Niinimetatud libapolitseinikud on tegutsenud eriti aktiivselt üle Eesti paar aastat tagasi kevadel ja suvel. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal langesid kelmide ohvriks ka inimesed Pärnust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles