Tudengid leiutasid fantaasiapille

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka muusika: marmorplaatidest litoogal mängiti portselanpallidega lauatennist. Veekeskuses sõideti kummipaadiga ringi ning võimendati läbi mikrofoni vuliseva ja keeva vee mulinat.
Ka muusika: marmorplaatidest litoogal mängiti portselanpallidega lauatennist. Veekeskuses sõideti kummipaadiga ringi ning võimendati läbi mikrofoni vuliseva ja keeva vee mulinat. Foto: Urmas Luik

Litooga, kõri, pott-head ja zipp-o-phone – sellised nimed panid oma pillidele Eesti kunstiakadeemia tudengid, kes leiutasid eksperimentaalseid muusikainstrumente ja komponeerisid seejärel neile kontserdijagu heliteoseid.

Kursus, kus pillide ehitamist juhendas Erik Alalooga, heliloomingut Andrus Kallastu ja Tatjana Kozlova ning muusikalist interpretatsiooni õpetas Tarmo Johannes, lõppes laupäeval Pärnu Vanalinna põhikooli saalis aset leidnud kontserdiga, mis sisustas ühtlasi Pärnu nüüdismuusika päevi.

Maria Sidorenko fantaasiapill koosnes rõivalukkudest ja takjapaeltest, mis olid kandilisele kangale õmmeldud ja mida tõmmates sai tekitada helisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles