Lottemaa astub turismimessil rahvusvahelise avalikkuse ette

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Heiki Ernitsa ja Janno Põldma joonisfilmist.
Pilt Heiki Ernitsa ja Janno Põldma joonisfilmist. Foto: Kaader animafilmist

Homme Helsingis avataval Skandinaavia suurimal turismimessil  „Matkamess 2014“ astub esmakordselt suurema avalikkuse ette Eestisse rajatav Lottemaa teemapark.

Tänavu suvel Pärnumaal avatav  Lottemaa kogu pere teemapark osaleb messil koos EASi ja SA Pärnumaa Turismiga. Koostöös Pärnu turismiettevõtetega on koostamisel puhkusepaketid, mille abil tuua siia suuremal hulgal huvilisi Skandinaaviast. Kokku mahub Lottemaad külastama päevas ligikaudu 2000 inimest.

Lottemaa programmijuhi Hana Kivi sõnul oodatakse kohtumisi potentsiaalsete väliskülalistega suure põnevusega. „Iga saadav ootus-soovitus ja infokild on meile hindamatu väärtusega,“ ütles Kivi. „Anname endast parima, et rakendada Lottemaa kontseptsioonis kõik maailma teemaparkide parimad kogemused.“

Lottemaa teemapark on Pärnu külje alla Tahkuranna valda rajatav Eesti suurim kogu pere teemapark, mis põhineb Heiki Ernitsa ja Janno Põldma joonisfilmides loodud Leiutajatekülal, kus elavad koeratüdruk Lotte ja tema sõbrad.

Teemapargis on tegevust kogu perele, süüa saab  toidutänava söögikohtades, võimalus on külastada randa ning osaleda kontsertidel. Teemapark asub 20 hektari suurusel maa-alal, kuhu rajatakse 11 aktiivseks kasutamiseks mõeldud maja. Ehitustööd on sealmaal, et valmis on majade vundamendid ning kui ilm vähegi võimaldab, toimub sarikapidu juba märtsi alguses.

Lottemaa teemapargi kogumaksumuseks on 7 miljonit eurot,  kaasrahastajateks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit. Teemapark hakkab suvehooajal andma tööd 90 inimesele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles