Lottemaa vastu tuntakse Helsingi turismimessil suurt huvi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa Teemapark OÜ juhatuse liige Rein Malsub ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Helsingi turismimessil.
Lottemaa Teemapark OÜ juhatuse liige Rein Malsub ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Helsingi turismimessil. Foto: Erakogu

Eile Helsingis avatud Skandinaavia suurimal turismimessil  „Matka 2014“ astus esmakordselt suurema avalikkuse ette Lottemaa teemapark, kelle vastu näitasid suurt huvi üles nii ajakirjanikud kui messikülastajad.

Eilsel pressikonverentsil esitati pärast Lottemaa esitlust palju lisaküsimusi. Näiteks tunti huvi, kas Lottemaal on soomekeelseid atraktsioone, kuidas plaanitakse Lottemaad soomlastele laiemalt tutvustada, võrdlusena toodi esile kuulsat Muumimaad, mainiti võimalikku konkureerimist Muumimaaga. Kuna filmid „Leiutajateküla Lotte“ ja „Kuukivi saladus“ on linastunud Soome kinodeski, on Lotte tegelaskuju paljudele armsaks saanud ja kohtumist Lottemaaga oodatakse väga.

Lottemaa programmijuhi Hana Kivi sõnul ei tasu praegu veel soomlastel kindlasti karta teemaparkide omavahelist konkurentsi. Pigem ollakse veel õpipoisi rollis ja püütakse anda külastajatele samasugust positiivset emotsiooni, nagu seda on aastate jooksul andnud Muumimaa.

2014. aastal suvel Pärnumaal avatav Lottemaa kogu pere teemapark osaleb messil koos Pärnu linna ja SA Pärnumaa Turismiga. Koostöös Pärnu turismiettevõtjatega on koostamisel puhkusepaketid, mille abil tuua siia suuremal hulgal huvilisi Skandinaaviast. Kokku mahub Lottemaad külastama päevas ligikaudu 2000 inimest. Kultuuri-, loodus- ja tervisepuhkuse kõrval on Eesti sel aastal tõstnud Matka messi fookusesse pereturismi tutvustamise, kus Lottemaal on kindel koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles