Kilingi-Nõmme õpetajaid seob leivateohuvi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leibu maitsevad Mare Hallop (vasakult), Mare Tallo, Pille Kadak, Maire Talts ja Eve Sinijärv. Naistel on peas konkursiks tehtud Saarde valla vöökirja mustriga rätikud.
Leibu maitsevad Mare Hallop (vasakult), Mare Tallo, Pille Kadak, Maire Talts ja Eve Sinijärv. Naistel on peas konkursiks tehtud Saarde valla vöökirja mustriga rätikud. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpikeskusest tuleb sageli mõnusat lõhna, sest suur hulk õpetajatest küpsetab kodus leiba ja mõnikord jagatakse väärt kraami kolleegidega.

Sama ruumi suure laua ümber sündis eelmisel aastal idee leivakonkursi korraldamiseks. Nimelt tõid õpetajad aina koduleiba kooli maitsmiseks ja kord ütles gümnaasiumi direktor Erli Aasamets, et tore oleks kõikide tegijate leibasid korraga degusteerida. Mõttest haarasid kinni kooli arvutiõpetaja Sirje Jakobson ja käsitööõpetaja Saima Tõigast, kes otsustasid korraldada Kilingi-Nõmme linnapäevade raames koduleiva küpsetajate konkursi.

“Soovisime, et kohalikud perenaised saaksid oma oskusi näidata,” meenutas Jakobson. “Alguses kaasasimegi oma kooli õpetajaid, kuid hiljem tuli inimesi ka mujalt ja kokkuvõttes kogunes osalejaid rohkem, kui oodata oskasime.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles