Utria dessandi võitis Kaitseliidu Pärnu maleva võistkond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse Utria dessandi võitis Kaitseliidu Pärnu maleva võistkond koosseisus Valdo Hälvin, Janno Lampp, Taavi Tilk ja Tarmo Tuuling.

"Kui eelmine aasta oli väga külm, siis see aasta oli lihtsalt külm," ütles võitjameeskonna liige Taavi Tilk, viidates mulluse võistluse ajal valitsenud pakasele, millele tänavused külmakraadid isegi ligilähedale ei pääsenud.

"Võistlus oli mõnusalt talvine," lisas ta rahulolevalt.

Peale esikoha hõivasid Pärnumaa maleva võistkonnad viienda ja kuuenda koha.

Teisele kohale tuli staabi- ja sidepataljoni võistkond koosseisus Kristjan Peterson, Aune Surva, Siim Hannus ja Jorma Helenurm, teatas ERNA selts. Kolmanda koha võitles välja Tallinna maleva Põhja kompanii koosseisus Tiit Rosenberg, Lennart Komp, Marek Soop ja Marek Zahkna.

Ööl vastu reedet startis Jõhvis võistlusele 26 võistkonda, finišisse jõudis neist laupäeval 17.

16. Utria dessant toimus tänavu 300 ruutkilomeetril. Kümme parimat lõpetajat tagasid endale pääsu augustis Kaitseliidu korraldatavale rahvusvahelisele "Admiral Pitka luurevõistlusele".

Utria dessanti korraldavad ERNA selts, Kaitseliit ja Vaivara vallavalitsus alates 1999. aastast, meenutamaks vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 17. –19. jaanuarini 1919. aastal punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles