Abituriendid peavad hiljemalt esmaspäevaks tegema riigieksamite valiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksam.
Riigieksam. Foto: Urmas Luik

Gümnaasiumiõpilased peavad hiljemalt esmaspäeval valima riigieksamid, samaks ajaks peavad oma valiku tegema varem lõpetanud, kutseõppeasutuste õpilased ja välisriigis haridust omandavad isikud.

Riigieksamitele registreerimine toimub 20. jaanuarini eksamite infosüsteemis, teatas sihtasutus Innove. Varem lõpetanud saavad eksamitele registreeruda riigiportaali www.eesti.ee vahendusel.

Alates käesolevast õppeaastast peab õpilane gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami. Peale riigieksamite tuleb sooritada gümnaasiumi koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö.

Eesti keele ja eesti keele teise keelena riigieksamite korralduses muutusi ei ole. Matemaatika riigieksami puhul peab õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel. Võõrkeele riigieksami puhul on õpilasel kolm valikuvõimalust. Riigieksamina saab valida Innove vahendatud rahvusvahelise prantsuse, saksa või vene keele eksami, mille sooritamisel saab õpilane rahvusvaheliselt tunnustatud keeleoskuse tunnistuse. Teiseks võib sooritada riigi koostatava inglise keele riigieksami, mille eduka läbimise korral antakse õpilasele B1- või B2-taseme keeleoskustunnistus. Samuti võib õpilane ise sooritada juba varem rahvusvahelise eksami vähemalt B1-tasemele ning siis tuleb 20. jaanuariks esitada sellekohane tunnistus.

Tänavused riigieksamid algavad 23. aprillil eesti keele kui teise keele kirjaliku osaga ja lõpevad 12. juunil saksa keele riigieksami suulise osaga. Riigieksami e-tunnistused on kättesaadavad ja alla laaditavad alates 20. juunist riigiportaali www.eesti.ee päringukeskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles