Pärnumaa on kodumaa piltide kogumise võitlusel esirinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) mullu veebruaris välja kuulutatud kodumaa piltide kogumise võistlusele laekus tähtajaks 2170 fotot 360 autorilt.

"Neljapäeva seisuga on kõik pildid üleval, kokku postitati 2170 pilti, millest üles laeti 1831 fotot," rääkis ERMi avalike suhete juht Kaarel Tarand, lisades, et ühel või teisel põhjusel tuli mõni pilt siiski välja jätta. Peamine põhjus oli see, et fotod ei vastanud konkursi tingimustele.

Tarandi sõnul muuseumil enne konkursi väljakuulutamist arvulist eesmärki polnud, kuid muuseumi hinnagul oli konkurss edukas. Veebikeskkonda, kuhu pildid on üles laetud, on vaatamas käidud umbes 200 000 korral. "Oleme rahul, et pilte saadeti kõikidest maakondadest. Kõige rohkem pilte tehti Tartu-, Viljandi-, Pärnu-, Harju- ja Saaremaal," rääkis Tarand.

"Lähiajal koguneb žürii, kes valib välja kõige rohkem tunnustamist väärivad ja võistlustingimustele kõige täpsemini vastavad tööd," ütles Tarand. Millal žürii koguneb, ei osanud Tarand veel täpsemalt öelda, kuid lõplikud otsused loodetakse teha jaanuari lõpuks.

Võistlusele saadetud fotosid hinnatakse maakondlikus ja valdkondlikus kategoorias ning hindajateks on veebilehe külastajad ja viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, TV3 programmijuht Urmas E. Liiv, Fotobrigaad OÜ fotograaf Annika Haas, ERMi peavarahoidja Riina Reinvelt ja ERMi fotograaf Anu Ansu.

Konkursi tunnustusüritus on planeeritud 23. veebruarile ja see toimub Pärnus Endla teatris. Üritusel on kohal konkursi pratroon president Toomas Hendrik Ilves.

Pärnusse jääb paremate piltide näitus üles umbes kuuks ajaks, edasi liigub näitus Tartusse Tasku keskusse. "Ilmselt liigub näitus veel edasi, näiteks laulupeo ajaks Tallinna," avaldas Tarand lootust. "Samuti püüame fotodest sorteeritud kujul teha veebigaleriid. Praegu on fotod sorteerimata ja üles pandud laekumise järjekorras," lisas ta.

Konkursi peaauhind on 1000 eurot, millele lisanduvad mitme Eesti ettevõtja välja pandud auhinnad.

ERM kuulutas mullu fotode kogumise võistluse välja, tähistamaks saja aasta möödumist esimesest samalaadsest võistlusest ja jäädvustamaks Eesti elu sada aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles