Eralastehoid – kas olukorra lahendus?

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Kuidas ma peaksin ülal pidama lapsi, kui ei saa käia tööl, kuna lastel puudub koht lasteaias?” oli Diana Gurimski nõutu. Läinud aasta lõpus oli üks tema laps Pärnus lasteaiakohta ootajate üldjärjekorras 24., teine 135. kohal.
„Kuidas ma peaksin ülal pidama lapsi, kui ei saa käia tööl, kuna lastel puudub koht lasteaias?” oli Diana Gurimski nõutu. Läinud aasta lõpus oli üks tema laps Pärnus lasteaiakohta ootajate üldjärjekorras 24., teine 135. kohal. Foto: Ants Liigus

Omal nahal Pärnus vabade lasteaiakohtade puudumist kogev nelja alaealise lapsega pere töötu ema loodab olukorrast väljapääsu lastehoiukohtade lisandumisest, ent seda üksnes eeldusel, et linn ettevõtmisele õla alla paneb.

Liiati ei kulu praegusest enam lastehoiukohti ära üksnes talle, vaid analoogses olukorras peresid võib Pärnus olla üksjagu.

Kui varasematel aegadel leiti sageli vajadusel abi vanavanematelt ehk esimeseks ja tihti peamiseks lapsehoidjaks oli vanaema, siis nüüdsel elukestvat tööd normaalseks kiitval või seda tingival ajastul on vanaemadel endagagi küllalt tegemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles