Kohus saatis ohvrit mõrvata üritanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus saatis täna reaalselt vangi ohvrit mõrvata üritanud mehe, kuid mõistis siiski prokuröri nõutust märgatavalt leebema karistuse.

Kui prokurör nõudis 35aastasele Janno Lüüdikule röövmõrva katse, asja omavolilise kasutamise ning sissetungi eest kaheksa-aastast vangistust, siis kohus mõistis mehele nelja ja poole aasta pikkuse vabadusekaotuse. "Kohus määras karistuse erandlikke asjaolusid arvestades alla sanktsiooni alammäära," selgitas Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

Ühtlasi mõistis kohus Lüüdikult kannatanu tsiviilhagi katteks väljas 159 115 krooni.

Süüdistuse järgi toimus julm veretöö mullu aprillis, kui Lüüdik sisenes öisel ajal Pärnumaal Sauga vallas asuvasse korterisse ja ründas seal elavat meest kirve ning noaga. Röövel tekitas korteriperemehele kehavigastusi ja võttis lahkudes kaasa kannatanu rahakoti, mobiiltelefoni ja autovõtmed. Seejärel sõitis ta ohvri autoga sündmuskohalt minema.

Politseitöötajad tabasid Lüüdiku juba samal ööl ja kohus võttis ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur talle süüdistuse röövmõrva katses, asja omavolilises kasutamises ja sissetungis, mille eest võinuks kohus ta süüdimõistmisel kuni eluks ajaks vangi saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles