Tallinnast jõudis Pärnusse jäämurdja

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemtüürimees Kalle Kruusemendi (istub) ja kapten Indrek Sülla üks päevatöid peale navigeerimise ja laevajuhtimise on hoida silm peal Pärnu lahe jääkaardil.
Vanemtüürimees Kalle Kruusemendi (istub) ja kapten Indrek Sülla üks päevatöid peale navigeerimise ja laevajuhtimise on hoida silm peal Pärnu lahe jääkaardil. Foto: Ants Liigus

Taevasse jääda ähvardanud talv on kümmekonna päevaga kaanetanud merejää Pärnust Kihnuni, nii et sadam palus Tallinnast veeteede ametist appi jäämurdja EVA-316, mis on siin juba aastaid talviti laevateel jääd lõhkunud.

Pärnu sadamakapten Riho Prints ütles, et tänavune talv kinnitab, et rusikareegel – kümme päeva alla kümnekraadiseid ööpäevi ja jää kasvab Pärnu lahel sentimeeter päevas – peab paika.

“Tegelikult on rohkemgi kasvanud, sest jää paksus on Pärnu lahel juba keskmiselt üle kümne sentimeetri ja kuna lund on sadanud vähe, kasvatab merejää paksust jõudsasti juurde,” tähendas Prints, kes oli eile kirjutava ja kõneleva pressi huviorbiidis, kinnitades, et jäämurdja tulek sadamasse on Pärnu jaoks ikka olnud sündmus. “Tallinna mehedki ütlevad, et neile meeldib Pärnus töötada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles