Parkimismaja ehitaja soovib pääseda poolest trahvist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Siiani poolikuna Pärnu kesklinnas seisva parkimismaja haldaja OÜ WinMarkets ei ole nõustunud Pärnu linnavalitsuse pakutud leppetrahvi järkjärgulise maksmise kavaga ja soovib peale trahvide osadesse jaotamise nende vähendamist poole võrra.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ütles Raadio Pärnule, et parkimismaja ehitav OÜ WinMarkets pöördus märtsi lõpus linnavalitsuse poole ja palus hoonestusõiguse lepingut muuta ning pikendada parkimismaja püstitamise tähtaega 31. oktoobrini ja mitte nõuda leppetrahvi, mida 1. veebruari seisuga oli kogunenud juba 6,1 miljonit krooni.

Linnavalitsus oli valmis ettevõtjale vastu tulema: muutma ehitise valmimise tähtaega ja peatama leppetrahvi kuni ehitise valmimiseni. Seda aga tingimustel, et WinMarkets tasub linnale kaks miljonit leppetrahvi kohe, kaks miljonit krooni aasta jooksul pärast lepingumuudatuse sõlmimist ja 2,125 miljonit krooni üksnes siis, kui parkimismaja ei valmi oktoobrikuuks.

Lisaks peab ettevõtja tasuma juba aasta aega kasutusel olnud rambialuse maa hoonestusõiguse tasu ning esitama linnale maksmata leppetrahvi osale pangagarantii.

Kosenkraniuse sõnul nõustus ettevõtja kõikide tingimustega, välja arvatud leppetrahvi tasumise osaga. WinMarkets pakkus, et maksab kuue järgneva aasta jooksul pool miljonit krooni aastas ehk kokku kolm miljonit krooni. See on aga vaid pool neilt nõutud summast.

Praeguseks on Kosenkraniuse sõnul leppetrahve kogunenud juba kaheksa miljonit krooni. Tema hinnangul on linn omalt poolt pakkunud kompromissi ja piisavalt ettevõtjale vastu tulnud.

Viimase vastusena andis linn OÜ WinMarketsile märku, et jääb oma ettepanekute juurde. Kui ettevõtja nendega ei nõustu, alustatakse leppetrahvi võla sissenõudmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles