Endlas linastub noorte režissööride lühifilmide kassett

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Ivanipäev".
Kaader filmist "Ivanipäev". Foto: promo

Esmaspäeva õhtul linastub Endla teatri suures saalis kuue noore režissööri lühifilmide kassett “Mitte keegi peale sinu”.

Ameerika filmilavastaja Orson Welles on öelnud: “Me sünnime üksi, me elame üksi, me sureme üksi. Ainult läbi armastuse ja sõpruse saame me luua hetkeks illusiooni, et me ei olegi üksi.”

Kuue noore filmitegija kassettfilm “Mitte keegi peale sinu” näitab kuues variatsioonis üksikinimest, tema igatsusi, valikuid ja vastutust. Kui pidu ükskord läbi saab, avastame end üksinda voodis, silmitsi oma valesti tehtud valikute, valesti elatud elu ja tühja taaraga. Sel hetkel pole meil kellelegi muule loota kui iseendale. Aga kõige lootusetumaski olukorras on meil võimalus tegutseda.

Kassetti kuuluvad kuus lühifilmi: Maria Reinupi “Mai”, Janno Jürgensi “Distants”, Margus Paju “Kaastundeavaldus”, Ivan Pavljutskovi “Ivanipäev”, Kaur Koka film “Olga” ja Triin Ruumeti film “Tupsu”. Filme näidatakse ühe tervikseansina, kestusega 125 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles