Psüühiliste erivajadustega inimeste tugigrupp alustab

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kirik.
Pärnu Eliisabeti kirik. Foto: Urmas Luik

Pärnus alustab siinse diakooniakeskuse ja MTÜ Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Ühingu koostöös homme tööd tugigrupp psüühiliste erivajadustega inimestele.

Tugigrupp käivitub projekti “Psüühilise erivajadusega inimeste ja nende lähedaste sotsiaalse kaasatuse suurendamine tugi- ja eneseabigruppide abil – DUO projekt” raames, mida kaasrahastab Euroopa sotsiaalfond.

Tugi- ehk taastumisgrupp on mõeldud psüühikahäiretega inimestele või nende lähedastele. Gruppi juhivad kutseline aitaja ja vähemalt üks kogemusnõustaja ehk psüühikahäirega inimene, kellel on oma haigusest taastumise kogemus ning kes nõustab psüühikahäirega inimesi oma kogemuse põhjal.

Grupi juhendajate ülesanne on luua kokkusaamistel turvalisust tagavad ja selged raamid. Oluline turvalisust tagav reegel on kokkulepe, et kursusel kuuldud isiklikest asjadest ei kõnelda kõrvalistele inimestele.

Tugigrupi juhendaja Erika Kukk Pärnu diakooniakeskusest selgitas, et grupitöö üks põhimõtteid on elamine hetkes ehk siin ja praegu.

“Tugigrupis saab harjutada viibimist käesolevas hetkes, selle asemel et muretseda tuleviku või kurvastada mineviku pärast,” seletas Kukk grupitöö olemust. “Inimest juhitakse keskenduma oma võimetele ja tugevatele külgedele. Programmi läbimise ajal võib märgata vajadusi, mis aitavad taastuda, inimene saab hakata oma vajadusega arvestama ja elu selle järgi korraldama.”

Tugigrupp saab esimest korda kokku homme kell 11 Pärnu Eliisabeti kiriku büroos Nikolai 22. Grupi liikmetel ei tohiks olla alkoholi- ega narkoprobleeme ega vaimupuuet.

Gruppi võetakse kuni 12 osalejat, kel palutakse eelregistreerida telefonil 5664 8484 või kirjutades meilil erika.kukk@eelk.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles