Rallimees Egon Kaur jõudis karjääri esimese üldvõiduni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuendat aastat ralliautot taltsutav Pärnu noormees Egon Kaur kerkis Eesti meistrivõistluste liidriks.
Kuuendat aastat ralliautot taltsutav Pärnu noormees Egon Kaur kerkis Eesti meistrivõistluste liidriks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Egon Kaur ja tema kaardilugeja Erik Lepikson suutsid Eesti meistrivõistluste teisel etapil, Tallinna rallil esimest korda võita absoluutarvestuses esimese koha.

“N-rühmas oleme esimeseks tulnud, kuid rallivõit oli meie suur eesmärk juba paar aastat,” kõneles Koidula gümnaasiumi vilistlane, 22aastane Kaur Pärnu Postimehele. “Kindlasti tahame Erikuga oma Eesti meistrivõistluste liidrikohta kindlustada. Ühtlasi otsime toetajaid, et startida suvel Soomes toimuval autoralli MM-etapil.”

Ralli lõpp oli närvesööv

Tallinna lauluväljakul alanud ja Harjumaa teedel kaks päeva kestnud rallil jagus kõigile kümnele kiiruskatsele palju põnevust. Ralli lühikesel avakatsel ei võtnud Kaur ja Lepikson suuri riske, kuid järgmisteks katseteks said nad hea hoo sisse.

“Lauluväljakul tiirutades võib alla kahe minuti kestval lühikesel sõidul isegi väike viga väga kalliks maksma minna, samas on võita vaid sekund või paar,” selgitas 2004. aastast ralliautot taltsutav Kaur.

Alates viiendast kiiruskatsest, mille Kaur võitis, algas meie meestel ülipõnev esikohaheitlus Soome ekipaažiga Joonas Lindroos - Jouni Lampinen.

Enne eelviimast katset oli põhjanaabrite edu Kauri ees 7,6 sekundit, ent ülesõidul jooksis soomlase Subaru käigukastist õli välja ning Lindroosi võistlus jäi seega pooleli.

Samal ajal tabas ebaõnn ka liidriks kerkinud Kauri, kelle autol purunes parem esirehv.

“Katse kordusläbimisel oli tee kohati üpris sügavas rööpas ja seal see kivi meid varitses,” rääkis Kaur. “Kulgesime katkise rehviga lõpuni ja kaotasime katse võitjale rohkem kui poole minutiga. Meie õnneks olime lähimate jälitajatega piisavalt pika vahe sisse sõitnud ja ralli finiðis edestasime teisena lõpetanud Margus Remmakut - Olaf Suuderit 38,6 sekundiga.”

Kolmanda auhinna teenisid Kert Uus ja Alo Ivask, kelle vahe teise kohaga jäi lõpuks 11,8 sekundit.

Tallinna ralli võiduga tõusid Kaur ja Lepikson Eesti meistrivõistlustel N-klassi arvestuses 27 punktiga liidrikohale, viie punkti kaugusele jäävad Remmak ja Suuder ning 15 punktiga on kolmandal kohal talveralli võitnud Ott Tänak ja Kuldar Sikk.

Absoluutarvestuses on 120 punkti kogunud Kauri järel 110 punktiga teisel kohal Remmak ja Georg Grossi kontol on 104 silma.

Suur unistus on kihutada MM-rallidel

Küsimusele, millega Eesti meistrivõistluste liider Kaur peale rallisõidu tegeleb, kostis Tallinna tehnikaülikoolis õppiv noormees: “Pärast ajateenistuse lõppu ja enne kooli algust olen tööl Provintsi Transpordis, teen kaugsõiduvedusid ja aitan firmal luua uusi kontakte nii Eestis kui piiri taga.“

Lähema aja sportlikest plaanidest rääkides oli Kaur napisõnaline.

“Kõik oleneb rahast, kui leiame toetajaid, saame hakata realiseerima suurt unistust sõita maailmatasemel rallidel,” märkis Kaur. “Meie neli aastat vana võistlusauto Subaru Impreza WRX STi sai enne hooaega põhjaliku uuenduskuuri ja loodan, et vähemalt hooaja lõpuni suudab ta meid veel teenida. Kui tahame edasi liikuda, peame ajaga kaasas käima ja järgmiseks hooajaks tehnikat värskendama.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles