Pärnu linnavalitsuse manitsussõnad maja- ja autoomanikele ning jalakäijatele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedusetõrjeks teele puistatud kloriidigraanulid.
Libedusetõrjeks teele puistatud kloriidigraanulid. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus tuletab majaomanikele meelde, et nende kohustuseks on vastavalt Pärnu linna heakorraeeskirjale teha lume- ja libedusetõrjet oma kinnistuga piirneval kõnniteel.

Libedusetõrjeks on soovitav kasutada liiva või kuni kuuemillimeetrise läbimõõduga graniitsõelmeid. Sõelmeid on majaomanikele võtmiseks Papiniidu tänava kurvil (mere äärde viiva tee läheduses) ning Raba ja Oja tänava ristmikul oleval alal ja naisteranna parklas. Samuti palutakse majaomanikel kontrollida üle katuseräästad ja jääpurikate tekkimisel need kindlasti eemaldada.

Autojuhtidel palub linnavalitsus valida sõiduks sobiv kiirus, ülekäiguradadele lähenedes aegsasti hoog maha võtta ja hoida pikivahet. Märkimist vajab seegi, et autosid ei tohi parkida kõnniteedel või kohtades, kus liikluskorraldusvahend seda keelab. Autodega liiklemine on keelatud jalakäijate tunnelites, kergliiklusteedel ja ranna aladel!

Jalakäijatel palutakse pimedal ajal kasutada helkurit ja teed ületades arvestada autode pikema pidurdusmaaga.

Pärnu linna hea koostööpartner AS Teede REV-2 teeb libedatõrjet esmalt bussiliiklusega tänavatel ja kesklinnas. Seejärel minnakse töödega edasi kõrvaltänavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles