Kihnu naine valib presidendi vastuvõtule põlle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Põlleriie peab olema erksa põhivärviga ja selge, neerja või lillemustriga ning selline, mille kohta öeldakse: see on ilus,” seletab SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas, hoides põlle, millega ta ilmselt läheb vastuvõtule.
”Põlleriie peab olema erksa põhivärviga ja selge, neerja või lillemustriga ning selline, mille kohta öeldakse: see on ilus,” seletab SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas, hoides põlle, millega ta ilmselt läheb vastuvõtule. Foto: Urmas Luik

Kihnu kultuuriruumi juhataja Mare Mätas murrab pead, millise põllega minna vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtule, valiku peamine põhimõte on, et kihnlased ütleksid: ilus.

“Ma ei ole veel põlle valinud, kuid üpris tõenäoline, et kannan tumepunast neerulist,” näitab Mare tsaariaegseid kaunimustrilisi põllesid, laotades neid kodus ükshaaval diivanile laiali.

Presidendi vastuvõtul jahivad kaamerad tuntud daamide kleite, mis pole kaitstud moehindajate turmtule eest. Rahvariie on ajast aega kaunis ja esinduslik, rõhutades kodukoha tunnet ja viidates kandja juurtele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles