Olümpiamedalit näeb muuseumis

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnule Erika Salumäe olümpiamedali toonud Rein Kilk (paremal) ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi pärast Pärnu muuseumi värskeima ekspositsioonivitriini avamist. Nüüd võivad kõik, kel soovi olümpikulda ise imetleda.
Pärnule Erika Salumäe olümpiamedali toonud Rein Kilk (paremal) ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi pärast Pärnu muuseumi värskeima ekspositsioonivitriini avamist. Nüüd võivad kõik, kel soovi olümpikulda ise imetleda. Foto: Ants Liigus

Eile avas Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Pärnu muuseumi ekspositsiooni uue elemendi, milleks on Erika Salumäe 1992. aasta Barcelona olümpia jalgratta trekisõidu kuldmedal.

Pärnu muuseumi direktor ajaloodoktor Aldur Vunk ütles kutsetega kohaletulnutele, et olümpiamedal on uus ajalootähis ehk muuseumi kõige uuem ekspositsioonivitriin, mille korraldamist on rahaliselt toetanud AS Pärnu Sadam.

”Muuseumi eksponaadid on riigi omad. Sellist püsiväljapanekut, kus on eravara, pole meie muuseumis veel olnud. Need kahekordse olümpiavõitja Erika Salumäega seotud esemed kuuluvad Pärnu Sadamale,“ rääkis Vunk enne näitusevitriini avamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles