Tuulepargialad selguvad sügiseks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraatorid Virtsus.
Tuulegeneraatorid Virtsus. Foto: Urmas Luik

Nelja maakonna (Hiiu-, Saare-, Lääne- ja Pärnumaa) tuuleenergeetika teemaplaneering on jõudnud järku, kus Pärnumaa vallad on oma esmased seisukohad tuuleparkide võimaliku asukoha suhtes teemaplaneeringu koostajaile edasi öelnud, sama ei ole jõudnud teha ülejäänud maakondade kõik omavalitsused.

Pärnu maavalitsuse planeeringutalituse töötajate Tiiu Pärna ja Raine Viitase selgitust mööda kogunes märtsis-aprillis teemaplaneeringu keskkonnamõjude hindamise programmi avalikult väljapanekult hulganisti huvigruppide, asutuste, ettevõtete ja eraisikute ettepanekuid ja vastuväiteid, mis kõik tuleb nüüd läbi kaaluda.

Samuti on oma esmased või üksikjuhul lõplikud seisukohad öelnud omavalitsused. Kogutud info põhjal asutakse koostama eskiislahendust.

Ajakava kohaselt valmib eskiislahendus septembris-oktoobris, järgnevad eskiislahenduse ja keskkonnamõju hindamise aruande avalikud arutelud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles