Kui suures ulatuses on õigust võtta õppepuhkust?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Õpin kõrgkoolis ja võtsin juba sel kalendriaastal täiskasvanute koolituse seaduse alusel õppepuhkust. Vahetasin töökohta märtsis 2010, kas ja kui suures ulatuses on mul uues töökohas õigus võtta õppepuhkust?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Urve Stroom:

Täiskasvanute koolituse seaduse 8. paragrahvis reguleeritud õppepuhkuse saamise õigusega määratakse kindlaks õppepuhkuse maksimummäär konkreetse tööandja ja töötaja vahelises suhtes, mitte töötaja üldine õppepuhkuse maksimummäär kalendriaastas.

Seega on teil õigus kasutada ja tööandjal kohustus anda õppepuhkust kuni 30 kalendripäeva kalendriaasta jooksul ka juhul, kui olete samal kalendriaastal eelmise tööandja juures juba õppepuhkust kasutanud. Kui kasutate kevadel ära kõik oma õppepuhkuse päevad, peate arvestama, et sel kalendriaastal pole teil praeguse tööandja alluvuses enam õigust õppepuhkusele.

Kui te pole sügiseks ühtegi õppepuhkuse päeva selle tööandja juures ära kasutanud, on õigus võtta kõik õppepuhkuse päevad välja uue õppeaasta alguses.

Arvestama peab, et tööandja võib õppepuhkuse andmist edasi lükata juhul, kui üle kümne protsendi töötajatest on samal ajal õppepuhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles