Juhtkiri: Uhked märgid rinda

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti iseseisvuspäeva eel, enne kui laiem avalikkus hakkab mõtlema presidendi kõne üle – mis on hea – ja arvustama piduliku kontserdi ja vastuvõtu külaliste riietumisstiile – mis ei ole hea –, pälvivad suurt tähelepanu need, kes saavad veebruaris riikliku autasu.

President Toomas Hendrik Ilves otsustas sel aastal anda 99 teenetemärki “eri elualade inimestele nii kodumaal kui kaugemal, kelle igapäevane pühendumus oma tööle, kutsumusele ja seeläbi Eesti paremaks muutmisele väärib riigi tunnustust”.

On tähelepanuväärne, et kultuuritegelaste, ettevõtjate, arstide, kodanikuühiskonna aktivistide ja paljude teiste seast puuduvad poliitikud. See ei ole juhus, see on märgilise tähendusega kõnekas otsus, millest paljud poliitikud võiksid oma järelduse teha. Rõhutagem: kui teenetemärgid 23. veebruaril Pärnu Endla teatris üle antakse, ei ole selle sündmuse juhtmõte mitte “president tänab”, vaid “Eesti tänab”. Kas Eestil on põhjust oma poliitikuid tänada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles