Piirivalvurid abistasid udus eksinud kalastajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Foto on illustreeriv.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile vajas merejääle läinud ja udus eksinud mees kaldale jõudmiseks piirivalvurite abi.

Kell 16.50 sai Lääne prefektuuri Kuressaare merevalvekeskus kõne eksinud isikult Pärnu lahel. Mees oli jätnud oma auto kaldale ja läinud Valgerannast Pärnu lahele kalastama, kuid kaotanud tiheneva udu tõttu suunataju ega teadnud, kuspool kallas asub.  

Tema asukoha määramiseks telliti positsioneerimine. Pärnu kordoni piirivalvurid sõitsid Valgeranda ja andsid endast märku tulede ja helisignaaliga ning kasutasid signaalrakette.

Vaatamata korduvatele märguannetele eksinud mees neid ei näinud.

Kell 19.25 suundus teinegi autopatrull mere äärde, et oleks võimalik udus ekslevale mehele kalda suunast märku anda eri kohtadest. Teine auto asus kalda suunda näitama Vana-Pärnu rannast.

Kell 19.35 teatas merele eksinu, näeb siniseid vilkureid ja liigub nende suunas.

Kell 19.45 teatas politseipatrull, et eksinu on tervelt kaldal.         

Piirivalvurid tuletavad meelde, et lisaks laetud akuga mobiiltelefonile on olulised abivahendid uduse ilmaga jääl liikudes kompass või GPS. Peale selle, et need olemas on, on eelnevalt vaja nii kompassi kui ka GPS seadme kasutamine endale selgeks teha, et neist kriitilises olukorras tõesti abi oleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles